Ne feledd, 2019. dec. 20-áig még lehetőséged van egy INGYEN alkalomra!

Részeltekért kattints!

A Huffpost segítségével összeszedtünk 6+5 olyan tippet, amelyekkel elkerülhetőek az ünnepi időszak legnagyobb félelmei (habzsolás, lazsálás, visszatérés a káros étkezési szokásokhoz).

Előre szólunk, ha ezeket betartod, nyugodtan ehetsz majd desszertet! 🙂

Az ünnepi időszakban könnyű félresiklani az egész évben dédelgetett egészséges étkezési szokásokkal.

Kutatások összefüggést mutattak ki az ünnepek alatti “túlevés” és a túlsúly kialakulása között (A külföldön végzett kutatási eredményeket angol nyelven ide kattintva elérheted.)

Persze nem kell egyből kétségbe esni, az okos étkezési szokások és egy kis mozgás közbeiktatásával elkerülhető a baj!

A helyes étkezési szokások kialakítása már eleve egy hatalmas feladat lehet, ha ezt kombináljuk az ünnepek alkalmával rendszeresen jelentkező zűrzavarral, akkor pedig egyenesen káoszba fulladhatunk.

Éppen ezért lehet a segítségedre ez a lista:

1. Határozott céljaid legyenek az ünnepi időszakra

Állíts fel magadnak néhány egyszerű szabályt az ünnepi időszakra. Például csak napi max. 2 pohár alkohol elfogyasztása, a bulikon csak 2 féle desszert kipróbálása, heti háromszori edzés, stb. A világos célok segítenek motiváltnak maradni és a helyes utat járni ebben az időszakban is.

2. Tápanyagban gazdag ételek


Az összejöveteleken ne rabolj rá egyből a kedvenceidre, hanem törekedj a kiegyensúlyozott étrend betartására. Az elfogyasztott ételek fele legyen rostban gazdag gyümölcs és/vagy zöldség, egynegyede fehérje, egy negyede pedig gabonaféle. Ezután már jöhet a desszert is! Így elkerülhetőek az össze-vissza evésből származó problémák.

3. Igyál sok vizet

Legyen nálad mindig egy palack víz és igyál is belőle rendszeresen. Ez egyrészt hidratálva tart (télen hajlamosak vagyunk sokkal kevesebbet inni), másrészt segít megakadályozni a túlevést. Étkezés előtt két pohár víz növeli a telítettség érzést, így kevesebbet fogsz enni.

4. Reggeli edzés

A legfontosabb érv a reggel végzett edzés mellett ebben az időszakban az, hogy a nap további részében már valószínűleg nem lesz rá időd a rengeteg feladat és rohangálás mellett. Ezen kívül a reggeli edzéssel beindítjuk az anyagcserénket, így a nap további részében is több kalóriát égetünk el, sőt ennek hatására nem csak a tested, de az agyad is nagyobb energialöketet kap, így produktívabb és fókuszáltabb leszel a nap során.

5. Vigyél magaddal egészséges nassolni valókat munkába

Ha Te a kevésbé szerencsések közé tartozol, és a két ünnep között is dolgoznod kell, akkor a mindenki által megmaradt karácsonyi sütik és egyéb finomságok helyett Te inkább vigyél magadnak valami egészségesebb ételt. De nem kell lemondanod a karácsonyi hangulatról, készíts például házi diákcsemegét, vagy fahéjas almát.

Az édességek nem fognak annyira vonzani, ha nem vagy nagyon éhes, ráadásul a házilag készített ételek is lehetnek ugyanolyan finomak.

6. Étkezz okosan!

Miről is van szó?
Egy kutatás szerint (Mindful eating) az, ahogyan étkezünk ugyanannyira fontos, mint az, hogy mit eszünk. A lényeg, hogy amikor eszünk, akkor tényleg csak az étkezéssel foglalkozzunk, ne tereljük máshova a figyelmünket.

Hogyan lehet ezt egyszerűen elérni?
Kapcsolj ki minden technológiát (TV, okostelefon, stb.). Ne egyél túl gyorsan, hanem élvezz ki minden falatot! Az étkezés megkezdése előtt érdemes néhány pillanatig “kikapcsolni” az agyadat, hogy ráhangolódhass az evésre, utána pedig figyeld, hogy mit érzel miközben eszel.

Ha már ezek közül néhányat meg tudsz valósítani, biztosan jobban fognak telni az ünnepek napjai. De azért itt van még további néhány tipp, amit alkalmazhatsz:

➕1️⃣ Főzz előre (időspórolás)

➕2️⃣: Sétálj egyet ebéd vagy vacsora után

➕3️⃣: Próbálj meg többet mozogni az egész nap során

➕4️⃣: Tankolj fel, mielőtt elmész otthonról (bevásárlás, stb. előtt egyél valamit, így okosabb döntéseket hozhatsz, mint éhesen)

➕5️⃣: Csináld meg az egészséges változatait a kedvenc ünnepi ételeidnek (az interneten számos ilyen receptet találhatsz)

Ezúton is kellemes és békés ünnepeket

kíván a Silvertrainer csapata!

December 21-től 2020. január 5-ig zárva tartunk, január 6-ától pedig ismét várunk minden kedves régi és új edzeni vágyát szalonunkba!

Időpontfoglalás és egyéb információk: +36 30 272-8975

Lájkold Facebook oldalunkat, ha még nem tetted!

https://www.logolynx.com/topic/christmas+facebook

Ne feledd, 2019. dec. 20-áig még lehetőséged van egy INGYEN alkalomra!

Részeltekért kattints!