Kedves érdeklődő!

A webolalon előre rögzített tornagyakorlatok vannak. Az itt található videók felett, röviden leírtuk kiknek ajánljuk, és hány perces a torna. Ha tisztában van azzal, hogy melyik típusú tornára van szüksége, akkor a tornákat az imp.torna@gmail.com email címen keresztül lehet megrendelni. A megrendeléshez díjbekérőt küldünk, amihez szükségünk van a megrendelő nevére és pontos címére. A díjbekérő teljesítése után tesszük elérhetővé a megrendelt tornákat, és ezzel egy időben küldjük a számlát.

MEGRENDELÉS:
imp.torna@gmail.com címen,
további információk az oldal alján!


IMP01 – NYAK TORNA (48 perc)

A gyógytorna átmobilizálja a nyakat és a vállövet s átnyújtja a körülötte lévő izmokat. Ajánljuk ülőfoglalkozásúaknak, ha már bekeményedett az izomzat vagy elfeküdted a nyakad, vagy a stressz hatását érzed az izmaidban.


IMP02 – TOS TORNA (31 perc)

A gyógytorna során célzottan mobilizáljuk a nyakat és vállövet, nyújtjuk a rövidült izmokat s erősítjük a gyengülteket, amelyek a felső végtag fájdalmas zsibbadását okozzák. A keringésjavító és tartásjavító gyakorlatokkal megelőzhető a panasz ismételt jelentkezése.


IMP03 – NYAK VÁLLÖV ERÕSÍTÕ TORNA (32 perc)

A torna szer nélkül erősíti a nyak-vállöv izmait. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné karban tartani és alapszinten kondicionálni a nyak-, vállöv-, kar-izomzatát.

IMP04 – VÁLLMOBILIZÁLÓ TORNA (34 perc)

A gyógytorna minden irányban átmobilizálja a vállat, s ezáltal erősíti a körülötte lévő izomzatot. Ajánljuk minden vállproblémával vagy vállsérüléssel küzdő embernek, akik már képesek önállóan mozgatni az ízületüket.

IMP05 – VÁLLERÕSÍTÕ TORNA SÚLYZÓVAL (36 perc)

A torna során súlyzóval erősítjük a váll-, kar-izmait. Ajánljuk vállsérülést elszenvedett vagy váll egyéb problémájával küzdő embereknek, akik már képesek mozgatni vállukat és tovább szeretnék trenírozni izmaikat, hogy újra maradéktalanul eltudják látni mindennapi feladatukat.

IMP06 – VÁLLERÕSÍTÕ TORNA SZALAGGAL (51 perc)

A gyógytorna során tornaszalaggal erősítjük a váll körüli izmokat. Ajánljuk vállsérülést elszenvedett vagy váll egyéb problémájával küzdő embereknek, akik már képesek mozgatni vállukat és tovább szeretnék trenírozni izmaikat, hogy újra maradéktalanul eltudják látni mindennapi feladatukat.

IMP07 – OSTEOPOROSISOS TORNA (47 perc)

Csontritkulásban szenvedő embereknek ajánljuk ezt a gerinctornát. A gyakorlatok rendszeres végzése megszünteti vagy jelentősen csökkenti a csontritkulás miatt kialakult hátfájdalmat. A gyakorlatok előrehaladott csontritkulás-, csigolyatörés esetén is végezhetők.

IMP08 – OSTEOPOROSISOS TORNA ÜLVE (30 perc)

Csontritkulásban szenvedő embereknek ajánljuk ezt a gerinctornát. A gyakorlatok rendszeres végzése megszünteti vagy jelentősen csökkenti a csontritkulás miatt kialakult hátfájdalmat. A gyakorlatok előrehaladott csontritkulás-, csigolyatörés esetén is végezhetők.

IMP09 – EGYENSÚLY FEJLESZTÉS TÁMASZKODVA (30 perc)

A torna az egyensúlyfejlesztés legkorábban használható gyakorlatait mutatja be. Ajánljuk mindenkinek, aki bármilyen okból bizonytalannak érzi az állást, járást, ha nem tud egy lábon megállni.

IMP10 – GERINC MOBILIZÁLÁS (47 perc)

A gyógytorna során tehermentesített helyzetben mozgatjuk át a gerincet. Ajánljuk minden gerincpanasszal élő embernek, akinek nincs végtagban kisugárzó fájdalma, csontritkulása. Továbbá mindenkinek, akik ülő és álló munkát végezknek, ha reggel merevnek érzi az ember a derekát vagy csak szeretné megelőzni a komolyabb gerincproblémát.

IMP11 – HÁTIZOM ERÕSÍTÉS FITBALLON (32 perc)

A torna során megerősítjük a gerincet tartó és stabilizáló izmokat, beleértve a core izomzatot is. Ajánljuk a gyakorlatokat mindenkinek, aki már képes megcsinálni a gyakorlatokat. A gerincet érintő összes kórképpen használható.

IMP12 – HAS ÉS HÁTIZOM ERÕSÍTÉS (40 perc)

A gerinc megtámasztását célzó erősítő gyakorlatokat találunk a videón. Ajánljuk ülő és álló munkát végzőknek, ha szeretné megelőzni a hát és derék fájdalmat, a komolyabb gerincproblémát. FIGYELEM: Csontritkulásban-, Bechterew-kórban a felülről indított hasizom erősítő gyakorlatok ellenjavalltak!

IMP13 – CSÍPÕ MOBILIZÁLÓ ÉS NYÚJTÓ TORNA (43 perc)

A gyógytorna során tehermentesített helyzetben átmobilizáljuk a csípőt és nyújtjuk a körülötte lévő rövidült izmokat. Ajánljuk minden gerinc problémás, derékfájós, csípő problémákkal küzdő, csípő műtött embereknek.

IMP14 – CSÍPÕ KÖRÜLI IZOMERÕSÍTÉS (51 perc)

A csípő körüli gyengülésre hajlamos izmok erősítő tornája. Ajánljuk minden gerinc problémás, derékfájós, csípő problémákkal küzdő, csípő műtött embereknek.


IMP15 – COMBIZOM ERÕSÍTÕ TORNA (43 perc)

A torna során a 4 fejű combizmot erősítjük. Ajánljuk minden csípő és térd problémával élő embereknek, akiknek bármilyen okból gyengült a lába, instabilnak érzi, mintha nem tartaná meg a testsúlyát. Csípő-, térd-sérülések, műtétek előtt és után.

IMP16 – RA TORNA (58 perc)

A gyógytorna a sokízületi gyulladással élők mindennapos tornájához nyújt segítséget. Ajánlott reggel az ízületek beindítása céljából, de természetesen bármikor megismételhető. Ha valamelyik ízületben fellángol a gyulladás, azt átmenetileg hagyja ki a tornából, amíg a gyulladás alábbhagy.

IMP17 – BOKA TORNA (49 perc)

A torna átmobilizálja a bokaízületet, erősíti a körülötte lévő izmokat. Ajánlott mindendinek, aki bokaproblémával, bokasérüléssel küzd.

IMP18 – SPA TORNA (41 perc)

A gyógytorna a Bechterew-kórban szenvedő betegeknek készült, segítve a napi tornájukat. Ha a gerinc bármelyik szakaszában fellángolna a gyógyszeres kezelés ellenére a gyulladás, átmenetileg függessze fel a gyakorlatok végzését, amíg a gyulladás alábbhagy.

IMP19 – AUTOELANGÁCIÓ (33 perc)

A gyógytorna a gerinc tengelyirányú nyújtása önerőből. Ajánlott minden gerincpanasszal élőnek, gerincsérveseknek. Kezdeti stádiumban is óvatosan megpróbálkozhat pár gyakorlattal, mivel a gerincet nem mozgatjuk. Ha egy gyakorlat fokozza a fájdalmat, hagyjuk ki. Továbbá ajánljuk minden ülő és álló munkát végzőnek, akik bármilyen okból nem képesek karjukon vagy lábukon lógva gerincük megnyújtására.

IMP20 – STERCHING (48 perc)

Gyakorlatainkat az állásból, ülésből eredően megrövidült izmok nyújtására állítottuk össze. Ajánljuk tehát mindenkinek, aki elmúlt 10 éves.

IMP21 – PARKINSON (24 perc)

A gyógytornát Parkinson kórban szenvedő betegek napi tornájához készítettük. Segíti a folyamatos, megfelelő tempóban végzett specifikus gyakorlatok végzését.

IMP22 – INTENZÍV, ZENÉS PREVENCIÓS TORNA TÖRZSIZOM HANGSÚLLYAL (kb. 60 perc)

Ajánljuk mindazoknak, akik ízület védelem mellett szeretnének még intenzív, zenés tornával kondíciójukat megőrizni, fókuszálva a has-, hátizomzatra.

IMP23 – INTENZÍV, ZENÉS PREVENCIÓS TORNA SÚLYZÓVAL (kb. 60 perc)

Ajánljuk azoknak, akik még intenzív tornával, de ízület kímélően szeretnének tenni egészségükért. A torna a karunk deltaizomzatát és a csípő külső és belső izomzatát kiemelten erősíti.

IMP24 – INTENZÍV, ZENÉS PREVENCIÓS TORNA FELSŐ ÉS ALSÓVÉGTAG CENTRUMMAL (kb. 60 perc)

Ajánljuk azoknak, akik még intenzíven, de ízület kímélően szeretnének tenni magukért. Karizmaink, farizmunk, combizmunk intenzívebb edzésben részesül.


Megrendelés menete, árak, érvényesség:

A tornákat az imp.torna@gmail.com email címen keresztül lehet megrendelni. A megrendelésről díjbekérőt küldünk, amely teljesítése után tesszük elérhetővé a megrendelt tornákat, és ezzel egy időben küldjük a számlát. A számla kiállításához szükségünk van a megrendelő nevére és pontos címére.

A tornák ára:

1 db torna 5250Ft,
2 db torna 4500Ft/db azaz 9000Ft
3 db torna 3500Ft/db azaz 10500Ft.

A megrendelt tornák érvényességi ideje 1 hónap.