Magyar és amerikai egyetemi kutatások az Infratrainerről:

A Zerofat Technology (vagyis “Nulla zsír Technológia”), amit az Infratrainer fejlesztett ki arra törekszik, hogy megküzdjön a nyugati világ egyik legnagyobb kihívásával. A túlsúlyos és elhízott emberek száma körülbelül 1,9 milliárdra tehető (!) világszerte és az ezzel összefüggésbe hozható egészségügyi problémák és költségek hatalmas terhet rónak a társadalomra. A túlsúllyal összefüggő egészségügyi állapotok többek között: szívproblémák, sztrók (stroke), kettes típusú cukorbetegség és bizonyos típusú rákos megbetegedések. Ezek azok a problémák, amelyek megelőzhetőek lehetnének, elkerülve ezzel a korai halált.

 

Az Infratrainer megállapodott neves amerikai és magyar egyetemekkel, hogy vizsgálják meg a Zerofat Technológia hosszú távú egészségügyi hatását. Ezekben a kutatásokban a Tungsram segít. A kutatások céljai, hogy felmérjék és bizonyítsák az Infratrainer módszer hatékonyságát, ami az elhízással küzd, valamint fenntartja és fejleszti a gépet használók egészségét.

Pográcz Ferenc – Tungsram Innovation

Az amerikai egyesült államokbeli New Jersey City Egyetem szervezése által egy több hónapos teszt fog létrejönni. Az időszak alatt Infratraineres edzéseken vesznek részt a kutatásban résztvevők és személyre szabott táplálkozási tanácsokat is kapnak majd. A kontroll csoport tagjai pedig csak személyre szabott táplálkozási tanácsokat fognak kapni. A tanulmány során 12 héten keresztül, hetente háromszor fognak edzeni az Infratrainer kerékpárral. Az elsődleges cél mellett (vagyis, hogy megvizsgálják az Infratrainer biztonságosságát és hatékonyságát a túlsúlyos és elhízott felnőttek körében) a tanulmány további területek is meg fog vizsgálni. A másodlagos célkitűzések magukban foglalják a motoros funkcióval, mozgással, valamint a szív- és érrendszeri, valamint izom-csontrendszeri egészséggel kapcsolatos eredmények feltérképezését a 3 hónapos Infratrainer “beavatkozást” követően a túlsúlyos és elhízott felnőtteknél, valamint a motiváció változásainak és a testmozgás érzékelt akadályainak elemzését.

 

A magyar szakértők és kutatók feladata lesz, hogy megvizsgálják az egészségügyi előnyeit az Infratrainernek. A tanulmány a Pécsi Tudományegyetem vezénylete alatt fog végbemenni két kontroll csoporttal. Az első csoport olyan embereket fog vizsgálni, akik még nem tapasztaltak túlsúly-elhízás miatti komplikációkat, míg a másik csoport olyan emberekből fog állni, akik már tapasztaltak ilyeneket. A kutatás során használni fognak CT-t, szívultrahangot és más orvosi eszközöket, hogy monitorozzák az Infratrainer edzés hatását az emberi szervezetre.

 

Használd ki Te is ezt a forradalmi találmányt, és fogyj le könnyedén!

Időpontfoglalás és információk: +36 30 272-8975